No products in the cart.

Vinter – Julspecial

Julen står för dörren

Nu närmar vi oss julafton med stormsteg och vi vill passa på att ge er lite julinspiration.

Hur bakar man dom bästa pepparkakorna?

Tjatar barnen om att baka pepparkakor? Men hur gör man dom så där riktigt god? Samla ihop familjen, nu ska pepparkakorna bakas. Den allra godaste pepparkaksdegen gör du så klart själv, men här kommer tips även för dig som bakar med färdig deg.

  • Egen deg gör du dagen innan du ska baka så att den får vila i kylen över natten. När du blandat ihop ingredienserna kan degen kännas lös, det är ingen fara, den står till sig i kylen.
  • Mörk sirap ger finast färg och kryddigast smak men det går bra att använda ljus sirap också.
  • Kryddorna i degreceptet går att byta ut mot 1 påse pepparkakskrydda.
  • Vill du få ut maximalt med smak av kryddorna blir det bäst om du mortlar kardemumman och nejlikorna själv.
  • För bästa konsistens och för att undvika att degen blir smulig, väg upp ditt mjöl på en hushållsvåg, i det här receptet på deg blir det 600 g.
  • Ta fram degen minst en timme innan du ska baka så blir den rumstempererad och då lättare att baka ut.
  • För mycket mjöl som fastnar på degen när du bakar ut kan göra att kakorna bränns lättare. Prova att kavla degen mellan två bakplåtspapper, bara att dra över pappret på plåten och trycka ut med formar sen.
  • Tänk på att använda jämnstora figurer på samma plåt så gräddar det jämnare.
  • Ugnstemperatur
    Om du gör kakorna 2-3 mm tjocka så gräddar de i ca 5 min på 175° grader, beroende på storlek, men passa alltid ugnen, det bränns snabbt!
  • Vanlig över- och undervärme ger ett jämnare resultat än varmluft.
  • Låt helst kakorna svalna på plåten eller dra över pappret på ett galler så stelnar de till ordentligt.

 

Skulle du känna att du inte riktigt hinner med allt julstök i köket i år så tveka inte utan kontakta oss direkt så hjälper vi dig med cateringen.

Just nu har vi erbjudande på julbord & jultallrik.

Julbord
Kallt

Sill, fyra sorter samt gräddfil och rödlök

Sillsallad

Kräftströmming

Kallrökt najadlax

Rosépepparlax

Gravad lax med hovmästarsås

Inkokt lax med romsås

Bakad pastej med inlagd gurka

Griljerad julskinka med grov julsenap

Rökt kalkon

Kalvsylta

Ägghalva med majonäs och räkor

Ägghalva med rom

Räkor med skal

Onsalakorv

Enrisrökt korv

Rödbetssallad

Mimosasallad

Edamerost

Julvört

Julknäckebröd

Kavring

Varmt

Köttbullar, handrullade

Prinskorv

Kokt julkorv

Lutfisk

Revbensspjäll

Räkomelett

Bruna bönor

Rödkål

Jansons frestelse

Kokt potatis

Klassiska juldesserter
Julgodis
425kr/person

Jultallrik – Utkörning
Kallt

Sill, tre sorter samt gräddfil och rödlök

Enrisrökt korv

Gravad och kallrökt lax

Inkokt lax med romsås

Bakad pastej med inlagd gurka

Griljerad julskinka med grov julsenap

Ägghalva med majonäs och räkor

Rödbetssallad

Edamerost

Julvört

Julclementiner och pepparkakor

Varmt

Köttbullar, handrullade

Prinskorv

Revbensspjäll

Räkomelett

Jansons frestelse

Kokt potatis

195kr/person

Priser inkl. moms

Specialkost

Vi har goda kunskaper inom specialkost (gluten och laktos) samt vegetarisk kost.

Minsta antal vid utkörning: 30 personer