No products in the cart.

Hösttema – Kött med pumpasås

Varje vecka ger vi dig nya receptidéer. Den här veckan bestämde vi oss för att presentera några av våra höstspecialare. Det är den perfekta tiden på året att använda pumpa i dina vardagsrätter!

Idag är det kungsbiff med pumpasås, potatismos och grillad svamp. Det är ett ganska enkelt recept och tar bara cirka 50 minuter att förbereda. Enkelt, snabbt och läckert! Så ta fram ditt förkläde och låt oss börja vårt nya matäventyr …

Info
Ingredienser
    • Nötbiff (400 g)
    • ½ limpa italiensk bröd (skär i kuber)
    • 1 lök
    • 3 stora champinjoner
    • 3 matskedar balsamvinäger
    • 8 stora potatisar (skivade)
    • 1 liten pumpa (skär i kuber)
    • 1 dl mjölk
    • 1 glas vitt vin
    • 1 tsk smör
    • Salt & peppar
Tillagning
    • Skär pumpa, bröd, svamp och potatis i tärningar.
    • Skär lök i små kuber, ungefär 1,5 cm stora. Blanda med en sked olivolja och stek i 5 minuter, tills löken är mjuk och gyllenbrun i färgen. Tillsätt köttet och stek i fem minuter på ena sidan, vänd den sedan och stek den andra sidan i 5 minuter. Detta är för ger ett medium kött.
    • Ta pumpa, svamp och potatis och blanda i en stor bunke med två skedar olivolja. Lägg sedan i en kastrull och låt puttra i 20 minuter. Tillsätt ett glas vitt vin, 1 dl mjölk, 1 tesked smör, salt och peppar och koka i cirka 5 minuter till.

Då var det klart. Du är nu redo att smaka på något riktigt mumsigt. Låt oss veta vad du tycker.